Kalas bakning!

Hej på er!

Förra helgen firades Lucas 14, Tor 12 och Caroline 12år!! (Lizz barn)

Detta skulle ju såklart firas ordentligt med tårtbakning! *jippie!!!*

Vi frågade kalasbarnen vad de ville ha för tårtor, fick väldigt klara direktiv av både Tor och Caroline medans Lucas sa vi fick göra som vi ville! Och de gjorde vi såklart.. Dock på grund av tidsbrist hann vi inte göra egna tårtbottnar utan köpte färdiga och skärde till för att passa ändamålet.

 

 

Alla recept är skrivna längst ner i detta inlägg!

 

 

/instabox_201752012545580.jpg

Caroline

Innehåll:

Vaniljkräm 

Hallon mousse

Sockerkaksbotten

Utanpå:

Chokladsmörkräm 

Marabou mjölkchoklad

Smarties

Skittels

Dumle

Center

 

 

/instabox_2017520125323517.jpg

Tor

Innehåll:

Choklad mousse

Jordgubbs sylt

Sockerkaksbotten

Utanpå:

Vaniljsmörkräm

Sockerpasta - grön, gul(bokstäver och tröja) och vit (fotbollen)

Kristyr - de vita linjerna

Svart pastafärg - målade dit detaljerna med.

 

 

 

 /instabox_201752012547328.jpg

 

Lucas

Innehåll:

Choklad mousse

skivade färska jordgubbar

jordgubbssylt (tunt lager under jordgubbarna)

Utanpå:

Vaniljsmörkräm

Hard topping - choklad.

Färska jordgubbar

Färska blåbär

 

 ____________________________________________________________________________

 

Smörkräm - grundrecept:

100gr smör

2dl florsocker

2tsk vaniljsocker

(för choklad tillsätt 2-3 msk kakao)

 

Ställ fram smöret så det blir rumstempurerat, blanda i florsocker och vaniljsocker och vispa tills det blir en slät massa

 

 

Mousse - Hallon

2,5dl grädde

250gr färska hallon (EJ frysta!)

2msk socker

2tsk vaniljsocker

1tsk gelatinpulver - följ instuktioner på förpackning.

 

Blanda 200g hallon med grädden tills den blir fluffig. Tillsätt socker, vaniljsocker och gelatin och blanda till fast konsistens utan att övervispa grädden. I slutet häller du i de sista hallonen för att få bitar av hallon i moussén.

Notera att detta INTE är en slät mousse utan en med lite bitar i.

 

Mousse - Choklad

2,5 dl grädde

2msk socker

2tsk vaniljsocker

2-3msk kakao

(eventuellt 1tsk gelatinpulver om man ska göra en chokladmousse som ska bli hög och hårdna lite mer)

 

Blanda alla ingredienser med elvisp tills det blir en fast, slät konsistens. 

 

28 maj 2017

Välkommen

Välkommen till Cake Me Up!

 

/18813425_10154939285418197_2697836203983043040_n.jpg

Nyhetsbrev

/instabox_20175814247536.jpg