Studenten!

Hej på er!

 

Hoppas ni har en bra början av vår fina regniga sommar ;) student firande och skolavslutningar mm!

Vet inte hur vädret varit hos er men här är de typisk svensk sommar, regn, sol, hagel, åska, sol, orkan vindar, vindstilla, spöregn om vartannat... 

 

TUR man kan ha en anledning inte fokusera på vädret utan får äran göra tårtor åt er!!

 

Idag har jag lämnat över en studentårta till en bekant! Jag hoppas dom blev nöjda, jag vart iaf nöjd med slutresultatet och mousserna va kanon goda när ja och dottern smaka på dom :D

 

normalt gör jag 3 bottens tårtor men just denna har 4 bottnar... men receptet är på en botten som delas 2 gånger dvs 3 bottnar. Jag tog alltså 1 hel botten sen en bit av en annan botten.... (känns som ja gör detta mer förvirrande än va de är!?)

2 lager med hallon mousse och ett med choklad!!!

 

 

 /18953037_10154971440153197_1447702465753179896_n.jpg

 

 

Hoppas ni gillar de jag/vi gör här på sidan!

 

Ha en härlig helg på er!

 

//Lizz

 

 

 

_____________________________________________________________________

Tårtan

 

Botten: (delas 2 gånger så det blir till en tårta med två lager fyllning)

4ägg

2dl socker

1dl mjöl

1dl potatismjöl

1tsk bakpulver

 

Vispa ägg och socker i ca 3 minuter till en fluffig massa, blanda ner resten, in i ugnen ca 15-25 min.

Låt svalna het innan ni skär upp den.

175 Grader i ugnen.

 

Hallon mousse: (räcker till 1 tjockt lager på en normalstor tårta)

250g frysta hallon

1dl socker

3tsk gelatinpulver (4-6 blad)

2dl grädde.

 

Koka hallonen och socker, sila bort klumpar och frön. Blanda in gelatinet i hallonsåsen och låt svalna nästan helt.

Vispa grädden ganska hårt, blanda in hallonsmeten i grädden. Ställ i kylen någon timme att stelna lite innan ni har på den på tårtan.

 

Choklad mousse: (räcker till 1 tjockt lager på en normalstor tårta)

1-2msk kakao

2 dl grädde

2tsk gelatin pulver

1 msk vaniljsocker

½ dl socker.

 

Låt gelatinet svälla i vatten enligt anvisningar på förpackning.

Vispa grädden ganska hårt, blanda i resten av ingredienserna, smaka av om de ev behövs mer socker eller kakao. Ställ i kylen att stelna lite innan ni har på den på tårtan.

 

 

Dekorationen är av flowerpaste - vill ni köpa så hör av er då jag är återförsäljare av just det märket jag själv använder.

 

 

9 jun 2017

Välkommen

Välkommen till Cake Me Up!

 

/18813425_10154939285418197_2697836203983043040_n.jpg

Nyhetsbrev

/instabox_20175814247536.jpg