Tårtor och ännu mer tårtor!

Hej på er!!

Lizz här, hoppas ni har en fatiastisk dag!!

Det har iaf jag, precis levererat en tårta till en tjej som fyller 25 idag!

 

Här har ni resultatet, receptet hittar ni längst ner i inlägget!

 

/18813538_10154958927408197_1631433719481780292_n.jpg

 

Och just nu håller jag på med en till tårta till en annan tjej som också fyller år idag men som ska firas i morgon! Bilder på den tårtan får ni en annan dag!! 

Men kan avslöja att fjärilar är temat på den!

 

 

Tårtan

 

Botten: (delas 2 gånger så det blir till en tårta med två lager fyllning)

4ägg

2dl socker

1dl mjöl

1dl potatismjöl

1tsk bakpulver

 

Vispa ägg och socker i ca 3 minuter till en fluffig massa, blanda ner resten, in i ugnen ca 15-25 min.

Låt svalna het innan ni skär upp den.

175 Grader i ugnen.

 

Hallon mousse: (räcker till 1 tjockt lager på en normalstor tårta)

250g frysta hallon

1dl socker

3tsk gelatinpulver (4-6 blad)

2dl grädde.

 

Koka hallonen och socker, sila bort klumpar och frön. Blanda in gelatinet i hallonsåsen och låt svalna nästan helt.

Vispa grädden ganska hårt, blanda in hallonsmeten i grädden. Ställ i kylen någon timme att stelna lite innan ni har på den på tårtan.

 

Choklad mousse: (räcker till 1 tjockt lager på en normalstor tårta)

1-2msk kakao

2 dl grädde

2tsk gelatin pulver

1 msk vaniljsocker

½ dl socker.

 

Låt gelatinet svälla i vatten enligt anvisningar på förpackning.

Vispa grädden ganska hårt, blanda i resten av ingredienserna, smaka av om de ev behövs mer socker eller kakao. Ställ i kylen att stelna lite innan ni har på den på tårtan.

 

 

Dekorationen är av flowerpaste - vill ni köpa så hör av er då jag är återförsäljare av just det märket jag själv använder.

Bladen är av grädde färgad med hushållsfärg. 

 

 

 

 

 

5 jun 2017

Välkommen

Välkommen till Cake Me Up!

 

/18813425_10154939285418197_2697836203983043040_n.jpg

Nyhetsbrev

/instabox_20175814247536.jpg